Sneek

ESGOO2-Sneek1

Dankzij moderne technologie en ouderwetse vechtlust sleepte ESGOO2 een matchpuntje uit het vuur bij de seizoensopening tegen het sterke Sneek.
De ESGOO-teams speelden hun thuiswedstrijden voor deze bijzondere gelegenheid namelijk in een fraaie, maar goed verstopte zaal in Gronau. Sterspeler Evertjan Dondergoor had van het adres onthouden dat het iets van een kerk in de Adenauerstrasse was, wat net te weinig info bleek. Even de website checken op het mobieltje brengt in zulke gevallen tegenwoordig uitkomst.

De wedstrijd kende een grillig verloop, waarbij Gerard Grotenhuis ESGOO2 op voorsprong zette. Gerards tegenstander had een vervaarlijk uitziende aanval over de h-lijn in handen , maar Gerard had een pionnetje meer. Even later werden het er twee en bleek het met die aanval ook wel mee te vallen. (1-0)
André Langendijk had uit een counter een mooie stelling verkregen, maar een ingewikkelde manoeuvre leverde toch niet meer dan ruil en een potremise stelling op. Ook bij invaller Matthias Krallmann was nooit veel aan de hand. (2-1)
Frank Grube was de pechvogel van de dag. Met sterk positioneel spel bereikte hij een prima stelling met zwart en kon kiezen voor een iets beter eindspel of een kwaliteitswinst. Frank ging voor de kwal maar kreeg ineens een niet te stoppen aanval over zich heen. (2-2)
Inmiddels had Evertjan een dame tegen een toren gewonnen. Evertjan ramde er even de 40e doorheen, waarna zijn tegenstander het nutteloze van verder spelen snel inzag. Kirsten Solberg streed al enige tijd voor een hopeloze zaak en Torsten Hoge zag op zijn bord ineens een totaal gelijk toreneindspel staan. (3-3)
Aan Ernst Jan Pluim Mentz restte de schone taak om vanuit een bedenkelijke stelling het ene matchpuntje te redden. Niet alle ESGOO'ers hadden evenveel vertrouwen in de goede afloop, maar EJ rechtte zijn rug, spuugde in zijn handen en schoof cool remise, nadat de Fries ergens de winst had laten liggen.

Uw verslaggever: André Langendijk

ESGOO2 (1935)-Sneek1 (2008)

1.(z)Gerard Grotenhuis (2019) - Jouke Algra (2106) :-)
2.Matthias Krallmann (----) - Han Holl (2047) :-|
3.Evertjan Dondergoor (2023) - Tjitze Schram (2029) :-)
4.Ernst Jan Pluim Mentz (1988) - Christian Kuitert (2098) :-|
5.Frank Grube (1821) - Johnny Fluit (2024) :-(
6.Torsten Hoge (1821) - Renske Hania (1833) :-|
7.André Langendijk (1940) - Jan Lootsma (1978) :-|
8.Kirsten Solberg (----) - Anne Kloosterman (1945) :-(
============== +
                 4-4

Wie de symbooltjes niet begrijpt, draaie zijn monitor een kwartslag naar rechts om een weergave van de gezichtsuitdrukking van de betrokken ESGOO-speler na afloop van de partij te zien

Terug naar ESGOO2 homepage