Make your own free website on Tripod.com

ESGOO2-Lelystad

De boys & girl (Renate Limbach maakte haar debuut) van ESGOO2 hebben ook het tweede klusje professioneel geklaard. Binnen drie kwartier werd het achttal van Lelystad terug naar de polder verwezen. Ontwikkelingshulp, noemden ze het zelf stoer.
Feit was dat tussen 16:00 en 16:15 Ton, Anjo en André verstandig tot remise besloten, waarna via Evertjan, Gunnar en Renate om 16:45 de twee matchpuntne al binnen waren. Ernst Jan en Michiel tilden de score zelfs nog tot plethoogte.
Iets meer over de partijtjes? Ton speelde met zwart een keurige remise tegen NK-dames deelneemster Iwona Bos, Anjo hield genoeg spel na een kwaloffer in de opening en André bood net op tijd zelf remise aan na even eerder een aanbod te hebben afgeslagen. Evertjan bleek namelijk ineens een dame te vangen, Gunnar (die tegenwoordig al bijna van grootmeesters wint) stond al vanaf de zesde zet een poppetje voor, en de stukken van Renate werkten veel beter samen dan die van haar tegenstander.
Ernst Jan wilde na stevig aandring(k)en het volgende over zijn partij kwijt: "Mijn tegenstander speelde snel in de opening, maar hij ging toch door zijn vlag in een hopeloos eindspel." Vraag:"Beetje saai heh?" Antwoord:"Ja, haha."
Michiel leek niet al te fris na de in(uit?)spanningen van de vorige avond maar won toch weer, uiteindelijk. (Grapje Michiel, fantastisch gespeeld hoor!)
Na twee rondes dus 4-0 en 12˝-3˝ voor ons. Zoals een toevallig aanwezige KNSB-bobo al opmerkte, lijkt het erop dat we zelf onze grootste concurrent gaan worden...

Uw verslaggever: André Langendijk

ESGOO2-Lelystad

1.Ton Ellenbroek-Iwona Bos-Swiecik (2088) :-|
2.Michiel van Wissen-HF Riepma (2063) :-)
3.Gunnar Jacob-FHM Jonkman (1958) :-)
4.Renate Limbach-JEM Huijzer (1896) :-)
5.Ernst Jan Pluim Mentz-R. van Rijnsoever :-)
6.André Langendijk-JW ter Braake (1786) :-|
7.Evertjan Dondergoor-GA Burlage (1913) :-)
8.Anjo Anjewierden-P. Heyboer (1980) :-|
============== +
                 6˝-1˝

Gebruiksaanwijzing: monitor c.q. clubblad kwartslag naar rechts draaien geeft een weergave van de gezichtsuitdrukking van de betrokken ESGOO-speler na afloop van de partij

Terug naar ESGOO2 homepage