Make your own free website on Tripod.com

Almelo-ESGOO2

Het tweede team van ESGOO is het nieuwe seizoen ingegaan met het streven in 2000 tweede klasse te spelen. Maar goed, dat willen wel meer teams, en een daarvan was Almelo dat ons met een taktische opstelling wilde verrassen.
Net als wij had Almelo een invaller: Edwin Sarink, die van zijn teamleider niet mocht vooruitspelen tegen Ton Ellenbroek (verplichtingen in Duitsland), was plots ziek geworden. "God straft onmiddellijk", grapte de Almelose teamleider zuurtjes. Geinig, dat dacht ik nou ook.
Afijn, waar wij dan kunnen beschikken over een super-sub van het kaliber Grotenhuis, had Almelo slechts kanonnenvoer voor onze Gunnar meegenomen. Onze 'gunner' richtte koelbloedig zijn hele artillerie op de zwarte koning en had om 16:00 het puntje al binnen.
Invaller Gerard liet zien dat hij eigenlijk in ESGOO 1 thuishoort door een schitterende aanvalspartij, die we binnenkort ongetwijfeld terugvinden in de schaakrubriek van de Tubantia, met een paard- en een torenoffer winnend af te sluiten. Wellicht aangestoken door het offervirus won ook Anjo met een stuk minder, zijn teamgenoten verbouwereerd achterlatend, want wat had je nou eigenlijk op 20.Kh1 gepland, Anjo?
Op bord zeven hield Evertjan de hoogst gerate Almelo'er eenvoudig op remise, en had zelfs een uitstekende stelling kunnen bereiken met een wel heel tijdelijk kwaliteitsoffertje.
André had vanuit de opening met een eenvoudig trucje een pion meegesnoept, en later won hij er nog eentje. Meteen na de veertigste zet geloofde zijn tegenstander het verder wel, zodat we om vijf over vijf de eerste twee matchpunten al binnen hadden.
Op het tweede bord deed Michiel tegen de tactisch opgestelde Van Manen wat van hem verwacht mocht worden, uiteindelijk. Ernst Jan was misschien iets te voortvarend te werk gegaan tegen Henk-Jan Paalman, maar hield het eindspel toch nog remise. Alleen Ronald viel een beetje uit de toon. In betere stelling miste hij onder lichte tijdsdruk de kansrijkste voortzetting, en werd toen door Ben Poelstra onder de voet gelopen.
6-2 winst dus, en na afloop werd gezellig een shoarmazaak in Enschede bezocht, waar Gunnar meer moeite had met de scherpe saus dan met zijn partij. Samenvatting van de Bambul-briefing: de teamleider is dik tevreden, we sturen Ronald lekker op vakantie naar Zuid-Afrika en we moeten de volgende wedstrijd (9 oktober in de Hogeschool tegen Lelystad) ook maar even winnen.

Uw verslaggever: André Langendijk

Almelo-ESGOO2

1. GJ van Eldik (1678)-Gunnar Jacob :-)
2. A van Manen (1795)-Michiel van Wissen :-)
3. HJ Paalman (1981)-Ernst Jan Pluim Mentz :-|
4. M Bootsma (1869)-Gerard Grotenhuis :-)
5. B Poelstra (1963)-Ronald Keizer :-(
6. W Breij (1884)-André Langendijk :-)
7. H Veenstra (2006)-Evertjan Dondergoor :-|
8. BS Visser (1795)-Anjo Anjewierden :-)
============== +
                 2-6

Gebruiksaanwijzing: monitor c.q. clubblad kwartslag naar rechts draaien geeft een weergave van de gezichtsuitdrukking van de betrokken ESGOO-speler na afloop van de partij

Reacties:

Andre,

De bedoeling was 20... fxe4 (idee 21... Lh3), maar dat
faalt op 21. Txc8! Txc8 22. Dxe4! zoals de spelers na
de partij al vaststelden.

Anjo.

Gefeliciteerd met de overwinning!

Wat 'n service, reeds op zondag al verslag.
Eigenlijk zouden we ook nog de partijen erbij moeten bundelen.
[...]

Mark van der Leek

Gefeliciteerd !

De eerste overwinning in een hopelijk succesvol seizoen !
Het spreekt vanzelf dat de interessantste partijen op de homepage gezet moeten
worden. De Tubantia is hier in Zweden moeilijk verkrijgbaar, heb ik me laten
vertellen...
Groetjes,

Oscar

Sentman tells you: ik probeerde net mn monitor een kwartslag naar rechts te draaien, maar er kwam plotseling een brede vent met een kwaad gezicht aanlopen....
Terug naar ESGOO2 homepage