Make your own free website on Tripod.com
Emmen

ING/ESGOO2-ESG

Een kat in het nauw maakt rare sprongen: de Emmenaren gooiden er een tactische opstelling met een dubbel speleroffer tegenaan om de Enschedese boys te verrassen. Het mocht niet echt baten, ze wisten er slechts twee bordpuntjes mee te sprokkelen. Voor onze kampioensrace zijn dat er eigenlijk twee te veel...
Een heel bordpunt werd zomaar afgepakt van EJ, die al op de tweede zet min of meer out of book was. Hierdoor had hij nog maar vijf zetten gedaan toen de speelzaal al werd overspoeld door hordes vredelievende Almelo'ers en Apeldoorners, en had hij uiteindelijk nog maar een minuutje voor een x-tal zetten in een onduidelijke stelling.
Ook André stond een halfje af, maar hij troostte zich met de gedachte dat hij zwart had gehad tegen de hoogstgerate tegenstander. Sascha Hokamp maakte zijn debuut als invaller bij ESGOO2, en hij wist een wel heel bedenkelijk toreneindspel knap remise te houden.
De rest -invallers Gerard en Anjo inbegrepen- won zo op het oog vrij regelmatig, hoewel het bij Achim eventjes mis leek te gaan en Eef zijn grootste fan bijkans tot waanzin dreef door nog ergens een kinderlijk eenvoudige pionwinst te overzien.

6-2 dus, waarmee ESG zo goed als gedegradeerd is, sorry.
Door de winst van Sneek op ASV hoeven we in de laatste ronde, mits Almere niet wint van ASV, alleen maar te winnen van Borne (en dan natuurlijk wel twee hele bordpuntjes meer scoren dan Unitas2 als die ook van Veenendaal zouden winnen) om eindelijk de felbegeerde promotie te bewerkstellingen. Eitje toch?

Uw verslaggever: André Langendijk

ING/ESGOO2-ESG

1.Paul Bierenbroodspot - Ton Selten (1636) :-)
2.Gerard Grotenhuis - Gerard Dijkstra (1650) :-)
3.Ernst Jan Pluim Mentz - Leo Roos (1973) :-(
4.Achim Bündgen - Herman Voss (1932) :-)
5.André Langendijk - Herman Snelders (2000) :-|
6.Evertjan Dondergoor - Jan van Os (1864) :-)
7.Sascha Hokamp - Johan Scharft (1966) :-|
8.Anjo Anjewierden - Evert Hondema (1817) :-)
============== +
                 6-2

Gebruiksaanwijzing: monitor c.q. clubblad kwartslag naar rechts draaien geeft een weergave van de gezichtsuitdrukking van de betrokken ESGOO-speler na afloop van de partij

Terug naar ESGOO2 homepage
Met dank aan de tegenstanders staan hier inmiddels foto's van deze wedstrijd.