Make your own free website on Tripod.com

ESGOO2-Groningen4 4-4

Met de hete adem van Kampen en Apeldoorn in de nek was het een goed idee om gewoon van Groningen4 te winnen. Hoe werd dit idee ten uitvoer gebracht?

Gunnar en Evertjan wezen hun teamgenoten mooi de weg door hun tegenstanders rechtstreeks vanuit de opening te verpletteren. André raakte echter in goede stelling de weg kwijt. In plaats van eenvoudig af te wikkelen naar een iets betere stelling begon hij aan diepzinnig laveerwerk op de damevleugel. Dit gaf zijn tegenstander alle tijd voor een verwoestende koningsaanval. Doordat een vormloze Anjo werd weggespeeld door een jeugdspeelster, stond het om kwart over vier toch weer gelijk.

Ton gaf iets te veel pionnen weg voor iets te weinig aanval, wat de stand zelfs op 2-3 bracht. Ernst Jan had met wit weer voor het microscopisch voordeeltje gekozen. Dit hield hij keurig vast tot in het eindspel, en met nog twintig seconden voor vier zetten kon zijn tegenstander niks verzinnen tegen een piondoorbraakstukoffer.(3-3)

Ronald had een pion van Joyce Fongers gesnoept, maar die bleek toch wel erg giftig. Joyce kreeg een toren en twee pionnen voor twee stukken en maakte het fraai uit met ook al een piondoorbraakstukoffer. Michiel was weer eens het langste bezig in een eindspel met een stuk voor drie pionnen. Nadat zijn tegenstander naliet met een pionoffer zijn koning te activeren, wist Michiel toch nog vrij eenvoudig te winnen.

4-4 dus, voor beide teams een onbevredigend resultaat. Apeldoorn en Kampen wonnen wel -hoewel HSC het de Kampenaren nog knap lastig maakte- en staan een matchpunt op ons voor. Maar er kan nog van alles gebeuren! Toch?

Uw verslaggever: André Langendijk

ESGOO2-Groningen4

1.Michiel van Wissen -S.Castellani (1985) :-)
2.Ton Ellenbroek -E.Hummel (1921) :-(
3.Ronald Keizer -J.Fongers (1885) :-(
4.Gunnar Jacob -J.de Vlieger (1950) :-)
5.André Langendijk -W.van Beersum (1898) :-(
6.Ernst Jan Pluim Mentz -P.Weide (1914) :-)
7.Anjo Anjewierden -P.Veenstra (1822) :-(
8.Evertjan Dondergoor -C.Rupert (1772) :-)
============== +
                 4-4

Gebruiksaanwijzing: monitor c.q. clubblad kwartslag naar rechts draaien geeft een weergave van de gezichtsuitdrukking van de betrokken ESGOO-speler na afloop van de partij

Terug naar ESGOO2 homepage